Om Smartphonefri Barndom
Smartphonefri Barndom ønsker en længere barndom med fokus på leg, bevægelse, natur, læring, god søvn, trivsel og social kontakt og nærvær. I sin nuværende form modarbejder smartphones og sociale medier alt dette.
Smartphonefri Barndom støtter, via fællesskab og øget bevidsthed om de risici og negative effekter tidlig brug af smartphones og sociale medier har på børns trivsel og læring, forældre i at vente til mindst 8. klasse, før de giver deres børn smartphones og sociale medier.
Om Stifterne
"Vi ønsker en legebaseret, sund og udviklende barndom for vores to børn, og vi er bekymrede for den påvirkning smartphones og sociale medier har på børns trivsel og læring. Bekymringen tiltog i forbindelse med vores ældste barns skolestart og erkendelsen af, at det ville blive rigtig svært at udsætte introduktion af smartphone og sociale medier, så længe som vi ønsker, hvis vores børn er nogen af de eneste, som ikke har adgang hertil. Vi har stiftet Smartphonefri Barndom for at facilitere, at forældre der ønsker at udsætte introduktion af smartphone og sociale medier til deres børn, kan gå sammen og støtte hinanden i denne beslutning."
De bedste hilsner
Christina og James
Christina Andersen
Christina er medstifter og foreningsrepræsentant i Smartphonefri Barndom. Hun er uddannet advokat og arbejder hos et dansk energiselskab.
James Tyson
James er medstifter af Smartphonefri Barndom. Han er uddannet advokat og driver en konsulentvirksomhed, der rådgiver om vedvarende energi projekter.
Undersøgelser viser, at smartphones og sociale medier påvirker børns trivsel og læring negativt, og vi håber, at vi ved at styrke forældre med fællesskab, viden og ressourcer kan være med til, at skabe en ny norm for, hvornår vi giver vores børn smartphones og sociale medier.
Vores Mission
Vores mission er at gøre det nemmere for forældre at vente med at give deres børn smartphones og adgang til sociale medier ved at facilitere et fællesskab, hvor forældre kan støtte hinanden.
Vores Vision
Vores vision er en verden, hvor børn kan være børn længere. En verden med en sund, glad og legebaseret barndom, hvor børn bruger deres tid i naturen, på leg og på sociale, nære relationer til venner og familie, og hvor de først får en smartphone, når de er mentalt parate til at forstå og navigere inden for det online univers en smartphone vil give dem adgang til og bedre kan modstå det pres og den filtrerede virkelighed de vil møde på sociale medier.